Parempi sinulle, parempi ympäristölle – mikä on EU-ympäristömerkki?

Monet kuluttajistamme ja vähittäismyyjistämme ovat yhä huolestuneempia ympäristöjalanjäljestään ja etsivät helppoja tapoja kestävämmän tulevaisuuden edistämiseen.

Me myös haluamme suojella planeettaamme tulevia sukupolvia varten, minkä vuoksi kiinnitämme entistä enemmän huomiota kestävän kehityksen tavoitteisiin ja niiden saavuttamiseen päivittäisten tekojen avulla.

Yksi tapa tavoitteidemme saavuttamiseen on tuotteidemme ympäristövaikutusten vähentäminen yhteistyössä kolmannen osapuolen toimijoiden kanssa.

EU-ympäristömerkki eli EU Ecolabel on Euroopan komission vuonna 1992 perustama vapaaehtoinen ympäristömerkkiohjelma, jonka tarkka kriteeristö arvioi tuotetta sen elinkaaren näkökulmasta. Tämä sisältää tuotteen kokonaisvaltaiset ympäristövaikutukset aina raaka-aineiden tuotannosta tuotteen valmistukseen, käyttöön ja hävittämiseen.

Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki EU-ympäristömerkillä merkityt tuotteet täyttävät ympäristöystävällisen elinkaaren kriteerit. Niihin lukeutuvat sekä raaka-aineiden kestävä tuotanto, tuotteen kierrätys käytön jälkeen että ympäristöhajoavuus.

Mitä tämä siis tarkoittaa meidän tuotteillemme? Se voi tarkoittaa monia eri asioita:

1.       Ainesosien ja pakkausten kestävä tuotanto

2.       Kierrätetyt/kierrätettävät pakkaukset

3.       Edistyneet helposti pois huuhdeltavat koostumukset, jotka näin säästävät vettä

4.       Tuotteen kehitys-, pakkaus- ja tuotantoprosessissa käytetään vähemmän vettä

5.       Koostumusten parempi biohajoavuus

Olemme sitoutuneet edistämään näitä kaikkia osatekijöitä sekä paljon muuta.

Lue lisää EU-ympäristömerkistä ja tutustu erilaisiin sertifioituihin tuotteisiin ympäristömerkin sivustolla täällä.